Ny kompensasjonsordning for utenlandske arbeidstakere – Frp reagerer

Statsminister Solberg foreslår vi en ny kompensasjonsordning basert på sykelønnsordningen for utenlandske arbeidstakere.
Foto: Regjeringen
Utenlandske arbeidstakere som ikke kommer seg på jobb i Norge på grunn av koronarestriksjonene, vil få kompensasjon for perioden fra 29. januar.

– Siden grensen stengte 29. januar, har de ikke hatt mulighet til å komme på jobb, og mange har ikke fått lønn. Nå foreslår vi en ny kompensasjonsordning basert på sykelønnsordningen, da dette gjør det mulig å få på plass en ordning forholdsvis raskt, sier statsminister Erna Solberg (H).

Solberg varsler at hun informerte sin svenske kollega Stefan Löfven om ordningen tirsdag morgen.

– Jeg er glad for at vi har funnet en løsning som kan lette situasjonen for de mange svenskene som jobber i Norge, sier Solberg.

Ordningen vil gjelde for pendlere bosatt i EØS-området.

Fremskrittspartiets arbeidspolitiker Erlend Wiborg varsler at partiet ikke støtter dette.

– Frp er imot dette da vi mener norske velferdsytelser skal gå til norske statsborgere og andre som bor og arbeider i Norge. Regjeringens kompensasjonsordning vil gå til folk bosatt i Romania, Polen, Latvia, Sverige og så videre, sier Wiborg til NTB.

– Det er ikke norske skattebetaleres jobb å finansiere disse. Vår jobb er å sikre de som bor i Norge, så er det opp til Polen, Sverige, Romania og andre europeiske land å sørge for sine innbyggere.