Knivstukket etter krangel om 150 kroner

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
Fornærmede hevdet i retten at en krangel om 150 kroner utløste knivstikkingen som nær kostet ham livet i Namsos.
Grazyna Skarpås
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Jeg gikk bort til ham og sa til ham at hvis han hadde penger til drikke, så hadde han også penger til meg. Jeg ba om å få tilbake pengene, sa fornærmede da rettssaken etter knivdramaet startet i Namdal tingrett mandag, ifølge Trønderavisa.

Han hadde lånt bort 150 kroner til sin venn. Begge mennene var nordafrikanske asylsøkere som hadde blitt kjent med hverandre på asylmottak.

Asylsøkeren skal ifølge sin egen forklaring ha gått tilbake til mottaket etter konfrontasjonen. Kort tid senere skal 39-åringen ha kommet etter. Ifølge fornærmedes forklaring skal 39-åringen ha banket på døra til kameratens rom.

– Da jeg åpnet døra sto han der og holdt kniven skjult i jakkelommen. Han visste hva han skulle gjøre, han hadde planlagt det, forklarte fornærmede. Han fortalte videre at 39-åringen først forsøkte å stikke ham i hodet, men at han klarte å rygge.

– Han stakk meg i brystet. Jeg så at han stakk fra stedet med kniven før jeg falt om, sa fornærmende, skriver Trønderavisa.

Holdt på å dø
Han var nære på å dø som følge av knivstikkingen. Stikket gikk inn like ved hjertet. 39-åringen var bevisstløs da han ble funnet i en korridor på mottaket av andre beboere – og våknet først da han fikk elektrosjokkbehandling på St. Olavs Hospital.

Da politiet kom var 39-åringen i ferd med å pakke sakene sine, tilsynelatende i ferd med å forlate mottaket. Da det også ble funnet blodige klær på 39-åringens rom ble han pågrepet, og siktet i saken.

Kan ha flyttet om på åstedet
– Dette må ses opp mot tiltaltes atferd da han ble pågrepet, og de blodfunnene som er gjort på hans klær, sa Soknes i sitt innledningsforedrag.

Statsadvokat Bjørn Kristian Soknes sier at funn på stedet tyder på at åstedet har blitt manipulert. Offeret kan ha blitt flyttet flere meter etter knivstikkingen. Soknes sa i sitt innledningsforedrag at det blir sentralt for retten å avklare om noen har endret på åstedet før fornærmede ble funnet – og hvor det ble av kniven som ble brukt. Kniven har aldri kommet til rette.

Både tiltalte og fornærmede opererte med minst to ulike identiteter hver. Tiltalte stilte også i retten med ny fødselsdato. Rettssaken fortsetter torsdag med åstedsbefaring på asylmottaket.