Dyrt soveforbud

Søker millionstøtte: Oslo kommune vil forhindre overnatting i byens parker. Derfor søker de om en million kroner for vakthold.
Foto: Ragingwire
Oslo kommune ønsker millionstøtte for å forhindre rom-camping i byens parker.
0Shares

Tirsdag denne uken søkte byrådet om en million kroner fra justisdepartementet for å vokte byens parker. Hensikten med vaktholdet er å forhindre camping fra tiggere og bostedsløse. Det er de kommunale vaktselskapet Oslovaktene som etter planen vil stå for vaktholdet, melder osloby.no.

Kommunen ønsker å trappe opp vaktholdet i parkene blant annet av hygieniske hensyn. Et eksempel på dette er ved Botaniske Hage på Tøyen, som blant annet måtte øke vaktholdet fordi hjemløse gikk på do i parken. Problemet eskalerte etter at hagen fjernet de portable toalettene fra området.

Oslo kommune ønsker imidlertid ikke å sette de opp på nytt da dette kan legitimere at området benyttes til overnatting. Istedet ønsker de en opptrapping av vaktholdet.

Fra humanitær pengepott
Denne millionen er en del av en pott som regjeringen har satt av til humanitære tiltak for EØS-borgere som kommer til Norge for å tigge. Totalt er dette snakk om 10 millioner kroner. 

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Ola Elvestuen (V), sier at søknaden er skrevet administrativt i Oslo kommune, og at han derfor ikke vet nøyaktig kriteriene for å søke om penger fra regjeringens tiggerpott.

– Vi må se dette i sammenheng med hva som er kommunens oppgaver. Vi har ekstra utgifter til vakthold og renhold på grunn av situasjonen som er oppstått, sier Elvestuen til osloby.no.