– Flyktningene er en ressurs

 
Foto: Claudio Castello
– Hvis flyktningene bare får være her midlertidig, kan mye av det positive bidraget de i dag gir til det norske samfunnet gå tapt, mener inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.
0Shares

Thorkildsen (bildet) kommer med motbør mot Frps forslag om at alle flyktninger skal hjem når behovet for beskyttelse er over, skriver Aftenposten.

– Vi kan ha nytte av dem i generasjoner, men Fr.p. mener flyktningene aller nådigst skal få være her, at de er en belastning og skal ut så fort som mulig. Men dette er mennesker som vil bidra, og som gjør det. Forutsetningen er at vi ikke lager et skille mellom oss og dem.

Rammer tusener
Inkluderingsministeren hevder det er akkurat det Frp gjør med sitt forslag.

– Når livet settes på vent, blir de ikke integrert. Så vidt jeg har sett, har ikke Fr. satt noen tidsbegrensning. Noen kan dermed bli gående hele livet og vente på at forholdene i hjemlandet skal bli så bra at de kan reise hjem. Det er allerede altfor mange som får livet sitt på vent i asylmottakene, og vi har sett hvor vanskelig det er, påpeker hun overfor Aftenposten.

Å sende mange hjem straks det blir fred, kan dessuten destabilisere områdene de kommer fra, og kriger kan blusse opp igjen, påpeker inkluderingsministeren.