– Ta tilbake rasismedebatten

Leder i Antirasistisk Senter Kari Helene Partapuoli er en av forfatterne bak en ny rapport som viser at voldsepisoder og trakassering av innvandrere fant sted etter 22. juli
Avtroppende leder i Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapuoli, går av med en klar formaning om at man tar tilbake rasismedebatten.
0Shares
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

– Man blir så redd for å stemple at ingenting lenger kalles rasisme i Norge, sier Kari Helene Partapuoli i sin avskjedsapell.

Hun opplever at mange er redde for å bruke begrepet «rasisme» om diskriminering og hets som skjer, fordi folk er så redde for å stemple andre som rasister.

Men det er viktig å huske på at debatter om rasisme ikke er ment som noen form for jakt på enkeltmennesker, eller forsøk på å henge noen ut. Tvert imot handler dette om å ta tak i strukturer og tendenser i samfunnet som vi må komme til livs, forteller hun til Ny Tid.

Har fått kommet til ordet
Etter fem år som leder for organisasjonen gikk hun av tirsdag 4. juni og går over til jobben som leder for Utviklingsfondet.

– Jeg syns det har vært fint å få være en del av norsk innvandringsdebatt, og jeg opplever at vi i stor grad har fått komme til orde. Vi har jobbet med mange viktige kampanjer for å bekjempe rasisme, fremme rettigheter og skape dialog, skriver Ny Tid

Rune Berglund Steen tar over rollen som leder. Han har jobbet i Antirasstisk Senter siden 2010. Mellom 1999 og 2007 arbeidet han i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) og har også gitt ut tre bøker.