Nettavisen-kommentator: Pedersen mister trolig jobben

Strømsgodsets trener Henrik Pedersen får det vanskelig med å beholde jobben, hevder kommentator.
Foto: Wikimedia Commons
En trener som mister garderoben kan ikke fortsette, hevder kommentator Morten Pedersen.
727Shares

Flere nye varsler om har kommet mot Strømsgodset-treneren til Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) etter at styret i klubben valgte å ham fullt tillit.

Når en trener har mistet tilliten, har han mistet alt. På bakgrunn av onsdagens møter og uttalelser på Marienlyst, der spillerne varslet en pressemelding i løpet av torsdagen, har Henrik Pedersen mistet tilliten, skriver kommentatoren.

Garderobeprat eller ikke, fleip eller fakta – «niggerbodies» og «monkey» er IKKE greit. Å kalle det «uheldige episoder» er å gjøre den typen retorikk en tjeneste.

TV 2s ekspert Jesper Mathisen ser heller ingen annen utfall, og kommer med sterk kritikk av klubben.

Jeg kan ikke i min villeste fantasi se for meg hvordan Henrik Pedersen kan lede Strømsgodset videre når så store deler av spillergruppen har vært så tydelig. Da er det bare én ting å gjøre – å fjerne treneren, sier Mathisen til TV 2.

Har reagert på varselhåndtering

Ifølge Drammens Tidende skal spillerne skal ha gitt klar beskjed om at de reagerer på hvordan varslet om rasismeanklager er håndtert av både klubben og styret.

Hvordan et så alvorlig varsel, som skal ha blitt gjort kjent for klubben i månedsskiftet februar-mars – og som bør ha vært kjent for både sportssjefen, daglig leder og deretter styret, har endt opp med å bli en så stor mediesak.