Sp-strid om arbeidsinnvandring

 
Foto: Frederick Kihle/Senterpartiet
Ola Borten Moe vil gjerne ha mer arbeidsinnvandring, også til byggebransjen, men møter motbør fra partifelle Per Olaf Lundteigen.

Olje- og energiministeren (bildet) mener skepsisen mot at Norge nå er på innvandringstoppen i Europa er “ubegrunnet”, “rar” og “teoretisk”, skriver Dagens Næringsliv.

Sp-nestlederen går samtidig hardt ut mot LO.

– Vi må slutte å problematisere noe som er et så stort gode for Norge. LOs skepsis er en meningsløs bruk av tid og energi, sier han.

Borten Moe kommer konkret inn på arbeidsinnvandring til byggebransjen.

– Folk som vil begrense arbeidsinnvandringen må fortelle oss hvilke arbeidsoppgaver de mener ikke burde vært utført. Hvilke veier skulle ikke vært lagt, hvilke bygg skulle ikke vært oppført, hvilken jord skulle ikke vært dyrket eller fisk skulle ikke vært filetert? spør Borten Moe i Dagens Næringsliv.

– USA som forbilde
Fra partifelle og stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen møter han sterk motstand.

– Han har USA som sitt forbilde. Der er det store fattigdomsproblemer, og takk og pris for at vi ikke har det systemet i Norge. Jeg skal love Borten Moe at jeg vil kjempe til min siste dag i Senterpartiet mot at vi skal få sånne forhold i norsk arbeidsliv, sier Lundteigen til Dagens Næringsliv.