Truet etter homoparade

- Norske feminister har gjort lite for kvinner med minoritetsbakgrunn. Hvor er de når det virkelig trengs? Hvilke saker jobber de egentlig for? Jeg synes det er merkelig at norske feminister prioriterer å kle av seg, det er en merkelig form for kvinnekamp, mener Amal Aden
Foto: Henrik Kreilisheim
Aktivisten og forfatteren Amal Aden våknet forrige søndag til 146 trusler og meldinger på telefonen, etter at hun dagen før deltok på homoparaden i Oslo. 

Opp mot 12.000 personer deltok i det fargerike opptoget av homofile, bilfile og transpersoner i regi av Skeive Dager sist helg. Også LHBT-ere med minoritetsbakgrunn var representeret. Men for Aden har deltagelses ført til sterkt negative og truende tilbakemeldinger.

– For etniske nordmenn å forstå hvor vanskelig og vondt det er å være muslim og homofil. Etter at jeg sto fram som lesbisk, har truslene haglet – jeg er blitt spyttet på, fått ting kastet på meg og blitt truet med døden. Jeg er blitt liggende våken flere netter i fortvilelse over at min legning kan skape så mye hat, skriver hun til VGNett.

Et dårlig forbilde
Flere har ment at Aden ved å delta på paraden provoserte og at hun må stoppes fordi hun er et dårlig forbilde for muslimske barn og ungdommer.

Hun angrer likevel ikke på at hun deltok.

– Å være der var en utrolig opplevelse. Å oppleve tilhørigheten og se glade mennesker som feiret sin legning. Jeg reiste fra Oslo stolt og lykkelig, forteller Aden til VGNett.