Idretten kan bli flinkere i integrering

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Idretten har en lang vei å gå for å få til skikkelig integrering, var konklusjonen under en verdikonferanse i regi av Øvre Eiker Viser Ansikt.
0Shares

Tidligere idrettspresident Tove Paule (bildet) var invitert til verdikonferansen i regi av Øvre Eiker Viser Ansikt (ØEVA) på ungdomsskolen i Hokksund. Salen var langt fra full, men de som hadde møtt opp fikk se og høre en engasjert idrettsleder med lokale røtter

I sitt foredrag kunne Paule fortelle om en rekke tiltak som var satt i gang de siste årene, men innrømmet at det var et stykke å gå før de kunne si seg fornøyd.

– Her på bygda er det enklere å få til integrering. Her har vi forsamlingshus og haller som alle grupper kan og må bruke, men det i byene har lett for å bli egne samfunn med innvandrere, sa hun ifølge eikernytt.no.

Vanskelig å få med jentene
Paule tok også for seg idretten som organisasjon og hvilken betydning den har for samfunnet. Men det var det idrettslige som var viktigst for den tidligere idrettspresidenten. Hun understreket da også at idrett skal være moro og samlende, og at den skal drives på barnas premisser. Det samme gjelder for våre nye landsmenn – som i langt større grad burde inviteres inn i lag og foreninger.

– Vi burde banke på dørene til våre nye landsmenn og be dem komme på møter og se hva idretten kan gjøre for dem og barna deres, sa Paule, som mente det var en spesiell stor utfordring i å få med seg jenter med innvandrerbakgrunn.