– Stopp rekrutteringen av barna våre!

 
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Norges største somaliske moské, Tawfiiq Islamic Center, synes utviklingen er skummel og øker nå innsatsen for å motvirke at unge blir rekruttert til hellig krig og ekstremisme.
0Shares

Landets største moskeer mener det er grunn til bekymring for økt radikalisering og rekruttering av unge til jihad og ekstremisme. Alle avviser at dette foregår i deres moskeer, men de nekter ingen, heller ikke radikale, å komme for å be, skriver Aftenposten.

– Stopp rekruttering av barna våre! Vi aksepterer det ikke!, er beskjeden fra Mohamed Bahdon Osman i Tawfiiq Islamic Center, Norges største somaliske moské, til de som rekrutterer unge, norske muslimer til jihad og ekstremisme.

Bekymring
For første gang stiller Mohamed Bahdon Osman (44) i Tawfiiq Islamic Center opp til intervju for å fortelle at moskeen er svært bekymret for økt radikalisering og vil bli mer aktive for å motvirke utviklingen. Styret skal ha samtaler med unge om radikalisering og jihad. Majoriteten av de ca. 6000 medlemmene er barn og unge fra fem til 20 år.

– Vi ønsker at våre unge skal ta avstand fra radikalisering og ekstremisme, sier Osman som har bodd 24 år i Norge, er utdannet ved Universitetet i Oslo og har i 12 år vært realfagslærer ved Tøyen skole i Oslo. Han er styremedlem i Tawfiiq og var styreleder i flere perioder. Moskéstyret vurderer å støtte familien til de to forsvunne søstrene, også økonomisk.

– Jeg kan ikke forstå at jenter drar for jihad. Jeg er veldig bekymret, plutselig mister vi barna, det er ubeskrivelig. Det er skummelt egentlig. Vi snakker mye om det. Våre barn har ikke noe i Syria å gjøre, sier Osman til Aftenposten.