Knuser myter i blogg

Antje Bomann-Larsen og artist Rebekka Helene Imsdal åpner Fordommer Fordummer-konferansen i Stavanger
Foto: Norsk Folkehjelp
Nettbloggen Myteknuserne lanseres om en måned. Bloggen en opprettet av Norsk Folkehjelp som en del av Fordommer-Fordummer kampanjen. 40 bloggere ble kurset før oppstart, i Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø.
0Shares

Myteknuserne er en ny blogg hvor frivillige skribenter skal få ytre sine meninger og knuse fordommer om forskjellige grupper i det norske samfunnet.

– Det er en blogg vi skal starte der frivillige kan ytre sine meninger om fordommer og diskriminering. Det kan for eksempel være å skrive om feilbruk av statistikk i media, eller om personlige opplevelser med fordommer, sier Antje Bomann-Larsen, rådgiver på antirasismefeltet i Flyktning- og integreringsenheten, Norsk Folkehjelp.

Bloggen har blitt opprettet av Norsk Folkehjelp som en del av Fordommer-Fordummer-kampanjen, og er støttet av ExtraStiftelsen og Fagforbundet. Kampanjens facebookside, Fordommer Fordummer, har over 25 000 tilhengere over hele landet.

Abubakar Hussain på Fordommer Fordummer-konferansen i Stavanger
Foto : Norsk Folkehjelp

Blogg-kurset
I forbindelse med bloggen arrangerte Norsk Folkehjelp fire gratis kurs i Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø. Kursdeltakerne fikk mulighet til å legge ut tekster direkte på bloggen «Myteknuserne» og tilgang til et lukket nettsamfunn hvor de kan kommunisere med resten av bloggfellesskapet.

Bomann-Larsen er ansvarlig for gjennomføringen av konferansene og kursene. Hun forteller om kurs-dagene.

– Vi har hatt kurs i fire store norsk byer for frivillige bloggere. Vi ønsker at de skal blogge om fordommer, og derfor har vi gitt dem foredrag om fordommer og kurs i blogging og skriving.

Totalt var 40 deltakere med på kursene. I følge Bomann-Larsen var antallet som forventet.

Stor etterspørsel
– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på kursene og det er flere som har etterspurt kurs i Oslo. Fordommer og hatretorikk ser ut til å være temaer som opptar mange. Håpet er at vi neste år skal få støtte til å holde kurs i flere byer, sier hun.

Myteknuserne lanseres i løpet av en måneds tid. Lanseringsdato er ikke satt enda.

– Jeg tror dette kommer til å gå bra. Det er viktig å skape plattformer hvor folk kan ta til motmæle mot fordommer og hatretorikk på nett, avslutter rådgiver i Norsk Folkehjelp.