Kjemper om viktige OL-poeng i Manchester

 
Foto: Lars Martin Bøe/JH Studios
Kampen om OL-plassen i Taekwondo har startet for fullt for Janike Lai (21) fra Nesodden Taekwondo klubb. 
0Shares

13.- 15. desember arranger det internasjonale taekwondo Forbundet (WTF) for aller første gang et Grand Prix stevne. Lai (bildet) skal i ilden fredag 13. desember i Manchester, England. Grand Prix er et helt nytt opplegg hvor vinnerne sikrer seg viktige rankingspoeng for sommer-OL i Rio 2016, skriver kampsport.no.

Eliteutøveren  fra Nesodden er den eneste utøveren fra Norge som er kvalifisert til stevnet i Manchester, hvor hun skal kjempe i 49 kilosklassen. 

Hvert år skal det arrangeres to Grand Prix-stevner og en finale. De som er ranket blant de 37 beste i verden vil bli invitert til å delta, mens kun de åtte av  beste i verden vil bli invitert til Grand Prix finalen. Grand Prix stevnet i Manchester er det aller første er det bare de 31 høyeste rangerte i verden som er invitert. Til slutt vil de som 1. januar 2016 er ranket blant verdens seks beste få en OL-plass.

Historisk satsning på taekwondo
Ti måneder etter Norges Kampsportforbunds lansering av nytt elitelag, kan deltagerne vise til 12 pallplasseringer fra større stevner. Målet er å hente hjem medaljer fra OL i Rio 2016.

– Siden Norge ikke klarte å kvalifisere taekwondo-utøvere til OL i London 2012, gikk Norges Kampsportforbund (NKF) ut og etterlyste talenter som ville trene knallhardt frem mot Rio i 2016. Kravet var at de måtte flytte til Oslo og ville trene hver eneste dag, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i NKF.

Lai kan ikke få rost opplegget nok.

– Alt er tilrettelagt for at vi som utøvere skal lykkes. Nå er det kun vår egen innsats som setter grenser for vår langt vi kan komme, sier hun til kampsport.no.