Firdaposten: – Per, du lyver!

Per Sandber, leder justiskomiteen på Stortinget
Foto: FrP
Firdaposten i Sogn og Fjordane skrev på sin førsteside torsdag at den avtroppende Frp-nestlederen Per Sandberg dikter om hendelser relatert til innvandring i bygda Svelgen i Bremanger.
0Shares

Ifølge Firdaposten påstår Sandberg (bildet) at en somalisk kvoteflykting som ankom bygda, søkte familiegjenforening med tre koner og tjueto barn.

– Situasjonen var fortvilet for rådmannen og kommunen, som måtte bygge ny skole på grunn av somalierens ankomst, skal han ha skrevet i biografien Mot min vilje – oppklaring av et politisk liv, som Frp-nestlederen ga ut i høst, 

– Aner ikke hvor han tar det fra
Påstandene i boka om om at en fortvilet rådmann måtte bygge ny skole i kommunen, kjenner ikke rådmann i Bremanger kommune Tom Joensen seg igjen i.

– Jeg aner ikke hvor Sandberg har informasjonen fra. I forbindelse med bosetting av somalieren i Svelgen uttalte jeg til media at det var utfordrende å finne egnede bosteder, meg jeg har aldri laget et slikt drama ut av dette.

– Faktum er at Svelgen kommune aldri ha bygget noen ny skole, og det verken er eller har vært planer om å bygge skole eller bygge på den eksisterende, legger han til.