– Ikke rasister

 
Foto: Privat
– Det må være lov til å være konservativ og å ha uenigheter i et mangfoldig land som Norge.
0Shares

Slik forsvarer Shakeel Rehman, samfunnsdebattant (bildet), nettstedet document.no. på spalteplass i Aftenposten.

– Folkene som driver nettstedet Document er ikke rasister, men har en legitim konservativ bekymring om endringer Norge opplever. De er en nødvendig kanal, og demoniseringen av slike miljøer forsterker folks følelse av manglende innflytelse og tilhørighet, samtidig som innvandrere får inntrykk av at det finnes mer rasisme i Norge enn det som faktisk gjør.

– Nettstedet er kontroversielt, men tar opp en god del legitime spørsmål om innvandring og islam, temaer som bekymrer en stadig større andel av ikke bare nordmenn men skandinaver generelt, noe nedgangen i oppslutningen rundt sosialdemokratiske partier i Skandinavia viser, skriver han videre.

Vil ha meningsmonopol
En sterk debatt har gått sin gang etter at både spaltist Bjørn Stærk i Aftenposten og Dagsavisens Stian Bromark og skribenten Eivind Trædal har skrevet om det innvandringskritiske nettstedet.

Shakeel mener venstresiden, representert ved Bromark og Trædal, har ingen gode svar på spørsmålene Document tar opp, men befinner seg fortsatt i sine skyttergraver.

– De skyter bredt, som om 22. juli ikke har funnet sted. De er velmenende med sitt antirasistiske budskap, men et moderne og mangfoldig Norge trenger nytenkning. Vi trenger å kartlegge hvilke grupper som føler seg utenfor, og starte debatter om og med de gruppene.

Klikk her for å lese Bjørn Stærks bidrag, Går alene mot strømmen.
Klikk her for å lese Stian Bromarks kommentar, Inn i varmen.