– Venter og ser an

 
Foto: Claudio Castello
I en e-post til VG opplyste Ubaydullah Hussain (28) at han trakk seg som leder for islamistgruppen Profetens Ummah. Shoaib Sultan, rådgiver hos Antirasistisk Senter sier det er for tidlig å fastslå noe etter Hussains avgang.
0Shares

Sultan, rådgiver hos Antirasistisk Senter, sier til utrop.no at det er altfor tidlig å si om Hussains avgang vil føre til en mer konstruktiv ordskifte.

Vil også Profetens Ummah ikke lenger får den samme oppmerksomheten som tidligere?

– Vi vet ikke noe konkret om begrunnelsen utover det som er nevnt i artikkelen, men vi følger utviklingen, påpeker han videre.

I slutten av januar starter en straffesak mot Hussain i Oslo tingrett. Han er er tiltalt for trusler, samt diskriminerende og hatfulle ytringer – deriblant mot to journalister og forfatteren Amal Aden.

– Jeg vil med dette meddele at jeg har trukket meg ut av Profetens Ummah. Årsaken til dette er at jeg ønsker nå å hjelpe den muslimske ummah på andre måter, skriver 28-åringen i en e-post til VG Nett.

– Utsatt for heksejakt
I e-posten opplyser Hussain at Profetens Ummah fortsatt består, men at de ikke har noen offentlige aktiviteter.

– Fra før av har mange av våres brødre sluttet seg til andre grupperinger for å hjelpe vår ummah på best mulig måte. Jeg tror at Profetens Ummah har vært med på å styrke vår tro og praktisering av Islam, skriver han.