Tre religiøse ledere får årets brobyggerpris

Sammen med generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, Ioan Sauca, og den moderate islamske lederen Mohammad Bin Abdulkarim Al-Issa er rabbineren Michael Melchior tildelt Brobyggerprisen.
Foto: Wikimedia Commons
Brobyggerprisen for 2021 går til tre ledere for de monoteistiske religionene kristendom, jødedom og islam.

«Vi ønsker å sende et klart fredsbudskap om å jobbe tettere sammen for respekt, kjærlighet og toleranse for ulikhet som er forankret i de tre monoteistiske religionene», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.

Årets brobyggerpriser går til dermed til Kirkenes Verdensråd ved generalsekretær Ioan Sauca, til den moderate islamske lederen Mohammad Bin Abdulkarim Al-Issa og til stifter og leder av Det religiøse fredsinitiativet, rabbiner Michael Melchior.

Juryen har lagt vekt på at alle årets vinnere i praksis viser hva menneskeverd og likeverd er. De er rollemodeller som bygger broer og forståelse, skriver 14. august-komiteen, som står bak prisen.

Brobyggerprisen er tidligere tildelt blant andre Kong Harald, Erna Solberg, Thorbjørn Jagland, Angelina Jolie, Oslo-biskop Ole Christian Kvarme, Malala Yousufzai og Sven Mollekleiv.

Brobyggerprisen deles ut av 14. august-komiteen i forbindelse med Pakistans nasjonaldag. Prisene overrekkes 25. august på Radisson Blu Alna hotell i Oslo.