– Kampen mot menneskehandel er den største kvinnekampen

 
Foto: flickr.com
Slik er standpunktet fra KrF-stortingsrepresentantene Line Henriette Hjemdal, Rigmor Andersen Eide, Olaug V. Bollestad og Astrid Aarhus Byrknes i et debattinnlegg på dagen.no i anledning kvinnedagen 8. mars.

Vi har mye å takke de som har kjempet før oss for, men det er fortsatt mye igjen å kjempe for, mener politkerne i innlegget.

– Lik lønn for likt arbeid, ufrivillig deltid, vold mot kvinner og det økende presset på kvinners utseende er viktige likestillingsområder å løfte frem. Mye må gjøres før vi kan si oss ferdige og likestilte. KrF vil være med på den jobben.

– Årlig blir 27 millioner mennesker offer for menneskehandel, 96 prosent er kvinner. De fleste blir tvunget til å selge kroppen sin. Det å fjerne prislappen på kvinner og kroppen deres er ikke bare Norges, men verdenssamfunnets største likestillingskamp, skriver de videre.

Vil beholde sexkjøpsloven

I innlegget fremgår det videre at man fra KrFs side vil beholde sexkjøpsloven.

– Å oppheve loven vil være å ta Norge mange tiår tilbake i likestillingskampen og sende et signal om at kvinner kan kjøpes. Vi må samtidig jobbe med tiltak som bekjemper menneskehandel, tiltak som stiller bakmenn til ansvar, og tiltak som gir hjelp til ofre og som hindrer at flere blir presset ut i noe de ikke ønsker.

Les innlegget her