Krekar konverterer

Mullah Krekar har lenge vært kjent som aktivist for den islamske tro. Nå har han kommet på andre tanker
Foto: Frida Tørring/Wikimedia Commons
– Jeg har innsett at Jesus er verdens frelser, sier den tidligere mullahen. – Han får uansett ikke opphold i Norge, svarer Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari.
0Shares

I et eksklusivt intervju med Utrop avslører den allerede sterkt religiøse Krekar at han har studert Bibelen og kristen lære inngående mens han har sittet fengslet. Han soner for tiden en dom på to år og ti måneder for trusler. 

– Til slutt falt brikkene på plass. Det er Jesus Kristus som er verdens og menneskehetens sanne frelser. Det forstår jeg nå, sier en strålende fornøyd ex-mullah. 

Skifter navn
Mannen som frem til nå har vært kjent som mullah Krekar, men som egentlig heter Najumuddin Faraj Ahmad, vurderer å skifte navn, f eks til Kristian Kristoffersen. 

– Det er tradisjon å skifte navn når man konverterer til islam, så jeg tenkte jeg ville gjøre det samme når jeg nå konverterer til kristendommen, og dermed bringe noe av det gode fra min kulturkrets til Norge, humrer han. 

Religiøs lov i Norge
Krekar forteller at noe av grunnen til at han endelig ble overbevist om at kristendommen er den eneste sanne religion, er det gode velferdssystemet vi har i Norge. 

– Selv om mange nordmenn dessverre synes å ha glemt det, er den norske solidaritetstanken et enestående eksempel på religiøs lovgivning i praksis. Hele greia er jo Jesu' budskap omgjort til politikk! utbryter han.

Han berømmer norske venner som har forklart ham hvordan det norske samfunnet fungerer og avslører samtidig at han har tatt norsktimer på cella. 

– Norskprøve 3 er rett rundt hjørnet. Deretter blir det Bergenstesten og studier ved Universitetet, gjerne innen teologi, sier den nyfrelste norskkurderen. 

Tror ikke konverteringen er ekte
Innvandringspolitisk talsmann Mazyar Keshvari i Frp er skeptisk til den plutselige omvendingen. 

– Jeg ser ingen grunn til å feste lit til mullahens siste innfall. Vi har sett mange eksempler de siste årene på at folk fra majoritetsmuslimske land har konvertert for å få opphold i Norge. Jeg tviler på at Krekar vil få saken sin opp igjen hos UDI. Han vil sendes ut av landet så fort vi har fått garanti for at han ikke vil kunne bli dømt til døden i Irak. Han har begått så mange lovbrudd at det er helt uaktuelt å ikke utvise ham, sier Keshvari. 

I går kom det frem at Krekar nylig ble avhørt av tysk politi fordi han skal ha en forbindelse til et angivelig islamistisk terrornettverk som det tyske politiet har rullet opp. Ti personer er siktet i saken, ifølge TV 2, som melder at avhørene gjelder ekstremistgruppen Rawt.

– Jeg har ingen kommentar til dette, sier Krekar. – Nå vil jeg starte et nytt liv basert på norske verdier og Bibelens trygge grunn, sier han til Utrop.