Kronprinsen besøkte flerkulturell bydel

Kronprinsen sammen med Adnan Ayanle (17) i Stovner Leaderz, koronavert Enver Asaev (18), leder for Stovner Sportsklubb, Trang T. Tran (23), og leder for Stovner ungdomsråd, Niki Mirjafari (17).
foto: Sven Gj. Gjeruldsen,/Det kongelige hoff
– Jeg har truffet mange engasjerte ungdommer som på forskjellig vis bidrar inn i samfunnet, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen etter besøket til bydel Stovner.
422Shares

Kronprins Haakon møtte blant annet med unge koronaverter utenfor Stovner senter – med munnbind og refleksvester.

Siden november i fjor har de stått spredt utover bydelen – på senteret, på bydelens T-banestasjoner og dagligvarebutikker. Koronavertene har delt ut munnbind og håndsprit og gitt påminnelse om smittevernreglene.

I samtalen med Kronprinsen var ordfører Marianne Borgen, leder Rashid Nawaz i Stovner bydelsutvalg, bydelsdirektør Alv H. Sørland og assisterende bydelsdirektør Andreas M. Behring.

Foregangsbydel for Oslo-tiltak

Stovner var først ute med å ansette lokal ungdom som koronaverter i Oslo, noe som har gitt gode resultater. Andre bydeler og kommuner har satt inn koronaverter – etter modell fra Bydel Stovner.

– Koronavertene stiller opp og bruker kompetansen sin – som for eksempel språkkompetansen – på å nå fram til alle gruppene med bra informasjon, oppdatert informasjon. Det er fint, sa Kronprinsen da han møtte pressen etter besøket.

Les saken på kongehuset.no