Skullerud: – Rasisme er bare trist

 
Foto: Kjetil Ree
Trener i Molde FK, Tor Ole Skullerud (bildet), mener rasisme er totalt uakseptabel uansett hvor den framføres. Uttalelsen kommer i forbindelse med en sak hvor en Molde-supporter er blitt utestengt for rasistisk hets.
0Shares

Onsdag ettermiddag var arrangementsteknisk utvalg i MFK samlet for å behandle saken der en Molde-supporter kom med rasistiske utspill mot en Rosenborg-supporter på Twitter foran søndagens storkamp på Lerkendal. Utvalget brukte 25 minutter på å komme fram til en enstemmig beslutning, melder Romsdals Budstikkes nettutgave.

– Vår anbefaling til hovedstyret i MFK er at vedkommende blir utestengt fra Aker stadion resten av sesongen, og også fra alle andre arrangementer i regi av Molde Fotballklubb i 2014. Vi vil også oppfordre alle andre lag i Tippeligaen til å nekte ham adgang på våre bortekamper, sier arrangementssjef Per Lianes til Rbnett.

– Uakseptabelt uansett
Molde-treneren ville i forkant av bestemmelsen ikke å si noe om saken. Likevel tar han sterk avstand fra alle former for rasisme. 

Skullerud presiserer at han snakket på generelt grunnlag.

– Om det er på en idrettsarena eller på sosiale medier spiller ingen rolle, for rasisme er uakseptabelt og trist, sier Skullerud til Romsdals Budstikkes nettutgave.

Nulltoleranse
Om grunnen til at man har kommet fram til en såpass sterk reaksjon i saken, sier Lianes:

– Vi i MFK har nulltoleranse mot rasisme. Samtidig var dette en sterk provokasjon som kunne skapt uheldige hendelser i forbindelse med bortekampen i Trondheim. Vi har et godt samarbeid med Rosenborg som vi ønsker å ta vare på, sier arrangementssjefen til rbnett.no.