Etterlyser Syria-tiltak

 
Foto: Arbeiderpartiet
Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (Ap) har stilt skriftlig spørsmål til regjeringen om den har tenkt å ta initiativ til for Syria-flyktningene.
0Shares

Sivertsen (bildet) etterlyser en felles og koordinert europeisk innsats for å avhjelpe den kritiske flyktningsituasjonen på grunn av den humanitære krisen i landet. Til utrop.no sier Ap-politikeren at situasjonen i Syria krever ekstraordinære virkemidler.

– Syria er den verste humanitære krisen siden annen verdenskrig, noe som er bakgrunnen for forespørselen.

Ifølge Sivertsen kan Norge bidra, men ikke løse alt alene.

– Vi må derfor ha regjeringen inn på banen.

Tar gjerne imot flere flyktninger
Er tiltakene som hittil har blitt gjort overfor syriske flyktninger gode nok?

– Sålangt nei. Vi har blant annet foreslått en ekstraordinær kvote. Både vi og andre land i Europa må strekke oss for å gjøre enn innsats for å ta imot flere.

Linken til illustrasjonsbildet

FAKTA

Om Syria-krisen og borgerkrigen

Borgerkrigen i Syria, tidligere kalt opprøret i Syria, er en pågående borgerkrig i Syria som startet som fredelige demonstrasjoner mot Baath-regimet til Bashar al-Assad i mars 2011. Opprøret regnes som en del av den arabiske våren og ble stadig mer voldelig.

FN antar at mer enn 60 000 mennesker hadde mistet livet i konflikten. Tallet antas i februar 2014 å være nærmere 150 000. Alle parter beskyldes for overgrep under borgerkrigen, men ifølge FN har regimet ansvaret for de fleste.

Som følge av krigen har mer enn to millioner mennesker har flyktet fra Syria på grunn av borgerkrigen. Mange lever under svært vanskelige forhold i i flyktningleire i naboland som Tyrkia, Jordan, Irak og Libanon.