Kan ikke love mer penger til Somalia

 
Foto: Utenriksdepartementet/Fotograf Sjøwall
FN alarmerer om matsikkerheten i Somalia. Statssekretær Hans Brattskar i Utenriksdepartementet (bildet) sier seg bekymret for situasjonen.
0Shares

FNs humanitære koordinator for Somalia Philippe Lazzarini advarer nå om at matsikkerheten i Somalia vil forverres kraftig om det ikke tas snarlig grep. Han ønsker penger fra FN-medlemslandene som så langt bare har bidratt med vel 15 prosent av de lovede midlene til det krigsherjede landet, skriver Bistandsaktuelt.

Lazzarini forklarer den gryende krisen med lite regn, stigende matvarepriser og fortsatt konflikt. 

– Noen frivillige organisasjoner og FN-organisasjoner har nå så lite ressurser at essensielle livreddende prosjekter står i fare for å måtte legges ned, uttalte FN-sjefen på en pressekonferanse i Geneve.

Bekymret over utvikling
Statssekretær Hans Brattskar i UD sier til Bistandsaktuelt at han er bekymret over at matsituasjonen i sør- og sentral-Somalia har forverret seg den siste tiden, grunnet kombinasjonen av forsinket regn, økende matpriser og konflikter.

– Norge som følge av den vanskelige situasjonen har opprettholdt en betydelig humanitær støtte til Somalia, kanalisert blant annet gjennom Flyktninghjelpen og Det Internasjonale Røde Kors, fremholder han.

Brattskar kan imidlertid ikke love mer midler til Somalia.

– Behovet for ekstrabevilgninger vurderes fortløpende, sier han til Bistandsaktuelt.