– Satire skal svi

Forside som har skapt sterk debatt: fra siste nummer av Documents tidsskrift.
Foto: Skjermdump/document.no
– Alt fra venstreekstreme, islamister til konservative spør hva som er meningen med forsiden på Documents siste tidsskrift. De er som impotente som lurer på hva sex er, argumenterer redaktør for document.no, Hans Rustad på kommentarplass i Dagbladet.
0Shares

Rustad hevder at “en liten meningselite har satt seg på den gode smak og terroriserer andre til å holde munn ved hjelp av rasisme-kortet”.

– VGs Roar Hagen lager med jevne mellomrom lignende skarpe tegninger. Nå sist av Ola Dunk med topplue som sitter på en sten med Grunnloven som nå heter Norges Sharialover. I bakgrunnen sitter en kvinne i burka. Datoen er 2214.

– Hagen får være i fred. Det er jo ingen i VG som er på høyde med hans tegning. Hadde det det vært ville nok reaksjonen vært annerledes. Men da ville kanskje avisens fremtid også være lysere?

“Smaksklassens provokasjon”
Rustad spør seg videre i innlegget hvorfor forsidebildet på document.no provoserer:

– Kan det være fordi bildet treffer blink? Hos de som liker å tro at de er “on top of things”? Sin vane tro later de som om de er fornærmet på vegne av flertallet og historien. Men den vanlige kvinne og mann har følt seg overkjørt lenge. Det er smaksklassen som blir provosert på egne vegne. Dens påtatte forsvar for den vanlige borger er hykleri. De tror at vanlige folk trenger dem til å tenke for seg.

Les hele kommentaren her.