Selger Clippers etter rasismeskandale

Clippers-spillere har reagert på klubbeierens rasistiske utspill som ble tatt opp og lekket ut tidligere denne måneden. De er rørt over støtten de har fått
Foto: flickr
Kona til tidligere Clippers-eieren Donald T. Sterling, Shelly Sterling, har overtatt klubben, slev om salget enda ikke er bekreftet av klubben. 
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Ifølge Bloombergs beregninger vil salgsprisen bli minst 763 millioner dollar, eller 4.5 milliarder kroner. En anonym kilde har tipset om at Sterling-familien ønsker å få nærmere en milliard dollar ut av salget, melder E24.

Flere har meldt sin interesse for å kjøpe laget, blant andre plateselskapssjef David Geffen, forretningsmann Larry Ellison og talkshow-kjendisen Oprah Winfrey.

Legger saken bak seg
Gabe Feldman, leder av programmet for idrettsjus ved Tulane University, kaller salget «det rasjonelle valget». 

– En tidkrevende kamp i retten var ikke noens interesse. Forretningsavgjørelsen var utveien. Forhåpentligvis legger det saken død, sier Feldman.

Salget betyr at NBA kan legge saken bak seg, etter at Sterling ble utestengt for rasistiske kommentarer. I april i år ble et lydopptak der klubbeieren kommer med rasistiske uttalelser offentliggjort. Uttalelsene ble møtt med avsky av både publikum og sine egne spillere.

NBA avgjorde at Sterling skulle utestenges på livstid, og betale en bot på 2.5 millioner dollar, eller 15 millioner kroner til en organisasjon som jobber for å bekjempe diskriminering.