– Avduket og avslørt?

 
Foto: Sunniva Lind Høverstad
– I den grad det har vært tvil om hvor document.no befinner seg, synes redaksjonen nå fast bestemt på å posisjonere seg langt ut på ytterkanten, hevder rådgiver i Antirasistisk senter, Shoaib Sultan i en kommentar i Dagbladet.

Sultan (bildet) sikter til karikaturen på Documents nyeste trykte magasin, i tillegg til det første som ble utgitt i år.

– Ved publiseringen det første nummeret, var det mange som reagerte, fordi karikaturen som preget forsiden lett kunne forstås som en rasistisk fremstilling av arabere. Den nye forsiden bekrefter at reaksjonene dessverre var berettiget.

“Fjernet tvetydigheten”
I den grad den første tegningen kunne tolkes på forskjellige måter, har document.no med sitt nyeste verk fjernet all tvetydighet, skriver han videre.

– Heller enn Der Stürmer synes den siste karikaturen å være inspirert av vulgærpropagandaen fra norsk ytre høyre på 80-tallet. Bildet fremstiller det norske hus, hvor døren er sparket inn, og det strømmer inn en endeløs rekke av arabiske kvinner med mange barn, østeuropeiske håndverkere og søreuropeere som virker som karikaturer på den italienske mafiaen. Kinesere, eskimoer, mexicanere, arabere – det er omtrent ingen grupper som er utelatt. Alle er en del av problemet, av styggedommen som invaderer Norge.

Linken til illustrasjonsbildet

Les hele kommentaren til Sultan her.