– Regjeringen bør ikke alliere seg med Islam Net

Amal Adem
Foto: Aschehoug
– Et slag i ansiktet, skriver Amal Aden og Sylo Taraku fra Likestilling, Integrering og Mangfold (LIM) i et motsvar til Aftenpostens lederartikkel som oppfordrer til samarbeid med blant annet Islam Net for å forebygge ekstremisme.
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Reaksjonene kommer etter at Aftenpostens lederartikkel oppfordret regjeringen til å samarbeide med salafistorganisasjonen Islam Net i kampen mot ekstremisme. 

Naiv oppfordring
I tillegg til at oppfordringen fra Aftenposten oppfattes som naiv, mener Taraku (bildet) og Aden at det oppleves som et slag i ansiktet for de som har ment at Islam Net er en del av problemet i arbeidet mot ekstremisme. 

 
Foto : Privat

Islamforsker Lars Gule har beskrevet Islam Net som en “udemokratisk, kvinnefiendtlig organisasjon med ektreme målsettinger og verdier”. 

Antirasistisk senters Shoaib Sultan har reagert på organisasjonens intoleranse ovenfor meningsmotstandere, og Minotenks leder, Linda Alzaghari, har kritisert Islam Nets holdninger ved flere anledninger.

– Ytringsfriheten i Norge sikrer Islam Net retten til å si og mene hva de vil, og de ønsker ikke å oppnå sine mål gjennom bruk av vold. Men som flere internasjonale eksperter har påpekt er det feil å se på slike organisasjoner som samarbeidspartnere i kampen mot ekstremisme, skriver Taraku