Regjeringen vil ha returavtale med Eritrea

Himanshu Gulati er lederen for Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon, og har en lysende framtid i norsk politikk. Himanshu ønsker derimot ikke bare å være politiker
Foto: Alejandro Decap
Er i samtaler med landets myndigheter.
0Shares

Statssekretær Himanshu Gulati (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet har nylig kommet tilbake etter en reise til Eritrea, der han har hatt møter med myndighetene.

– Jeg har hatt flere møter med myndighetene i Eritrea om returproblematikken. Eritreere er for tiden den største asylsøkergruppen til Norge, og vi har over 500 utreisepliktige eritreere i norske asylmottak. Det er viktig med gode mekanismer for å kunne returnere disse, sier Gulati til Klassekampen.

Ingen avtale med Eritrea er klar ennå, men samtalene skal fortsette.

– Jeg ble godt tatt imot, opplevde en positiv innstilling og hadde konstruktive samtaler. Vi kommer til å fortsette med nye samtaler i nær framtid, sier Gulati til avisen.

– Usikker situasjon
SV-politiker Karin Andersen mener situasjonen ved retur til Eritrea er så usikker at Norge ikke kan returnere noen dit. Også NOAS-generalsekretær Ann-Magrit Austenå deler samme syn.

– Gulati sitter på helt ny informasjon om bedring av menneskerettighetssituasjonen i Eritrea, er det viktig at han deler det med verden, sier Austenå til Klassekampen.