Sammenligner homofili med dyresex

 
Foto: Claudio Castello
Talsmannen for islamistgruppen Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, og et flere hundretalls tilhengere går hardt ut mot denne ukas EuroPride i Oslo. Nå har Facebook-gruppen «Stopp homofile i Oslos gater» flere hundre medlemmer. 

Hussain skal ifølge TV2 ha opprettet gruppen på onsdag.

– Formålet med denne gruppen er å vise motstand mot slike onde handlinger som er i mot menneskets natur, sier Hussain til TV2.

Illustrert med blant annet brennende homoflagg og andre illustrasjonsbilder som fordømmer homofilt samliv (bildefaksimilet), har gruppen som hensikt å vise motstand mot Pride-paraden som arrangeres lørdag.

– Homofili, som er en ekkel og grusom sykdom må bekjempes og stoppes. Denne sykdommen er i dag spredt omtrent i alle verdens kanter, og disse skammelige menneskene har i senere tid også begynt å vise det offentlig, heter det i gruppebeskrivelsen.

– Vantro er sjuke i hodet
En annen av brukerne sammelignet homofili med dyresex.

– Kuffar (vantro) trenger bare å gjøre perversiteter lovlig så finner man folk som “slår ring rundt dem” snart så slår han vel ring rundt folk som har sex med hunden sin, familiemedlemmer eller døde folk også. Folk er sjuke i hodet. Perversiteter hører ikke hjemme i et sivilisert samfunn.

Hatet må vike
Innlegget over kom som tilsvar til den norske konvertitten Yousef Assidiq, som har bedt muslimer om å slå ring rundt homofile, og ta avstand fra gruppen.

I sitt innlegg skriver Assidiq, som flere ganger tidligere har markert avstand til ytterliggående islamister, blant annet:

– Vi muslimer forventer å bli akseptert og godtatt. Vi forventer å kunne leve hverdagen vår uten å bli sjikanert. (…) Da bør vi sørge for at alle andre mennesker får den samme tryggheten og de samme rettighetene. (…) La oss slå ring om EuroPride2014 og vise nok en gang at hatet må vike for kjærligheten.

Gjør det vanskeligere å komme ut
Stein Runar Østigaard, styreleder i Oslo Pride AS, synes det er synd at det kommer slike ytringer. Han skjønner ikke hvorfor folk lar seg provosere av andres kjærlighet.

– Jeg tenker spesielt på de som er muslimer og homofile. Når de opplever slike ytringer, blir det ikke noe enklere for dem verken å komme ut eller å være åpen om sin legning, sier Østigaard til TV 2.