Lager motreaksjon på sosiale medier

 
Foto: Norsk Folkehjelp
Som en reaksjon på Profetens Ummahs Facebook-side Stopp homofile i Oslos gater har Norsk Folkehjelp opprettet et motsvarende ved navn Støtt homofile i Oslos gater. 
0Shares

Siden, som ble opprettet i går, hadde etter få timer opptil flere hundre likes.

– Nå er vi oppe i 15.000 likes og følgere. Her har det vært mange som føler bevisstgjøring og som har hatt et ønske å mobilsere mot denne formen for hatytringer, sier Folkehjelp-sjef Liv Tørres til utrop.no.

Tørres forteller videre at man opprettet denne siden for å spre mangfold, åpenhet og kjærlighet – og for slå fast at alle, uansett legning, er velkomne til Norges hovedstad.

– Vi har hatt drahjelp fra den vanlige mannen og kvinnen i gaten, og fra partipolitiske ledere som SVs Audun Lysbakken og Venstres Trine Skei Grande og tidligere Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

Tverrpolitisk og bredt
Når et så stort spennvidde av politikere og vanlige folk samles på en side, så hevder Tørres det sender ut et kraftig signal.

– Her gir man et klart uttrykk for hva slags samfunn man vil ha. Et åpent og tolerant et. 

Når norske muslimer som Yousef Bartho Assidiq og Farrah Ghazanfar ber om et oppgjør med homofobi og legningsdiskriminerende holdninger sine egne miljøer, sender det også et viktig signal?

– Jeg tror det viktigste er at denne typen kampanjer har bredde. At vi har med muslimer, kristne, jøder, folk fra andre trossamfunn, hvite, svarte, homofile og heterofile med oss på laget, forklarer Tørres til utrop.no.