Utsendt familie kan vende tilbake

Hassan Yusuf har bodd store deler av livet i Norge. Likevel ble han utvist fra landet
Foto: Scanstockphoto
To år etter at familien Delic ble uttransportert fra Norge, kan de, helt lovlig, komme tilbake til gamle naboer på Rjukan.

Familiefar Damir er i ferd med å få sitt største ønske oppfylt, etter at han signerte en arbeidskontrakt som gir ham innpass til Norge, melder NRK.

Saken om han, kona Ana, og parets to norskfødte døtre Verona (bildet under) og Aurora ble kjent for to år siden, etter at familien ble nektet videre opphold i Norge.

 
Foto : Sanja Pasovic

Nye muligheter
Familien ble senvinteren 2012 sendt tilbake til Bosnia. I mellomtiden har familien bodd i Bosnia og Kroatia. Sistnevnte er med i EU, og inkludert i de samme reglene for arbeidsinnvandring som gjelder for andre Schengenland. Og siden Delic-familien bor i Kroatia, kan ekteparet i arbeidsfør alder søke om jobbmuligheter i andre EU/EØS-land, deriblant Norge.

Nå har en mulighet åpnet seg. Byggefirmaeieren Helge Lars Fjellerud har bestemt seg for å ta inn bosnieren til sin stab, for en tremånedersperiode.

Takker for støtten
Gjennom hele kampen for å få opphold i Norge, har familien Delic hatt gode medhjelpere, som har stått på økonomisk og praktisk. For det er takket være støttegruppen har familiefar Damir fått jobb i Norge, og kanskje en ny start i Norge. 

– Uten dem ville vi ikke hatt sjanse til å vinne gjennom, sier han til NRK.