Ayaan Hirsi Ali avvist som vitne i dansk riksrettssak

Islamkritiker Ayaan Ali Hirsi får ikke vitne i rettsaken til fordel for Danmarks tidligere integreringsminister Inger Støjberg.
Foto: Gage Skidmore
Danmarks tidligere innvandringsminister Inger Støjberg får ikke kalle inn islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali som vitne i riksrettssaken.
243Shares

Begjæringen om å kalle inn Ali er avvist av de 26 dommerne i riksrettssaken mot Støjberg, opplyser rettens leder, Thomas Rørdam, onsdag. De mener den nederlandsk-amerikanske aktivisten med somalisk bakgrunn ikke kan tilføre saken noe nytt.

– Ayaan Hirsi Ali har ikke vært involvert i det konkrete saksforløpet og vil dermed ikke kunne bidra med opplysninger om dette, heter det i kjennelsen.

Det hun måtte kunne fortelle om tvangsekteskap, sosial og kulturell tvang og lignende, anses ikke for å være av betydning for om Støjberg blir dømt eller ikke. En dommer mener Alis vitnemål kan utgjøre en forskjell, men flertallet kom altså til motsatt konklusjon.

Støjberg er tiltalt for å ha gitt en ulovlig instruks da hun var innvandringsminister i 2016 om å skille par på asylmottak dersom minst en av partene var under 18 år. Det strider mot retten til å bli hørt og vurdert individuelt.

Støjberg har erklært seg ikke skyldig og ber om å bli frifunnet.