“Turbovurdering” gjør arbeidsinnvandringen lettere

Terje Mørland, direktør i NOKUT mener at en ny godkjenningsordning av utenlandske utdanninger er viktig.
Foto: NOKUT
NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) har fra og med 1. august etablert en prøveordning som skal gi arbeidsgivere raskere vurdering av utenlandsk høyere utdanning i forbindelse med ansettelsesprosesser.
0Shares

Gjennom denne nye “turbovurderingen” vil arbeidsgivere få en vurdering innen fem virkedager. Vurderingen vil blant annet inneholde informasjon om lærestedets akkrediteringsstatus, lengde og nivå på utdanning, samt en anbefaling om hvilken norsk grad den tilsvarer, skriver NOKUT i en pressemelding.

– Vi ønsker å gjøre det lettere for arbeidsgivere å få vurdert den utenlandske utdanningen som arbeidssøkere har, og slik gjøre det lettere å ta dem inn til intervju og i neste runde ansette dem. Ordningen skal hjelpe arbeidsgivere til å gjøre en riktig og rettferdig vurdering av denne gruppen søkere, sier NOKUT-direktør Terje Mørland (bildet).

Formålet er at ordningen skal lette arbeidsinnvandringen til Norge.

– Her kan arbeidssøkere faktisk få uttelling og bruke den verdifulle kompetansen de tar med seg inn i landet. Dette er viktig både for hver enkelt arbeidssøker og for det norske samfunnet, legger han til.