Sier nei til 20 flere flyktninger

– Når vi har 200 mennesker i kø for kommunale boliger i Bodø blir det ikke riktig å ta imot 20 ekstra flyktninger som går foran i boligkøen, sier Jonny Gulbrandsen (Frp) til Avisa Nordland.
0Shares

Også i fjor sa Frp, sammen med Høyre, Venstre, KrF og Sp i bystyret, nei til å motta 20 flere flyktninger hvert år. Samtidig ber Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) som nå igjen ber Bodø om årlig bosette 90 flyktninger pluss familiegjenforeninger fra 2015.

Gulbrandsen mener at kommunen ikke har mulighet til å få dette til.

– Jeg syns synd på alle som ikke har det bra. Men det blir ikke riktig å gi 20 flyktninger et tilbud som går foran de 200 menneskene som allerede står i boligkø i Bodø. Nå er det ikke mulig, men vi er ikke imot for å være imot. Vi skulle tatt mot 1.000 flyktninger hadde vi bare hatt boliger nok, sier Gulbrandsen til avisen.

– Hårreisende
Leder i Bodø Ap, og medlem i levekårskomiteen, Ida Pinnerød, sier til Avisa Nordland at det er hårreisende når Frp fortsatt sier nei til MDIs forespørsel.

– Jeg mener det er hårreisende og ufint å fortsatt si nei. Nå sier også rådmannen at dette kan man få til. Det betyr at det er fullt mulig å øke antallet flyktninger til 90 i året. Jeg forventer nå at den politiske ledelsen i Bodø tar ansvar, forteller hun