– Sverigedemokraterna et sosialistisk parti

 
Foto: frp.no
Fpu-formann Atle Simonsen er lei av at det settes likhetstegn mellom Sverigedemokraterna og Frp. 

– Flere sosialistiske politikere og redaksjoner har gjort et forsøk på å sammenligne Frp og Sverigedemokraterna. Det er et parti ingen i Frp vil ha noe med å gjøre og har lite til felles med. Et norsk parti har likevel mye til felles med dem, nemlig SV, skrev Fpu-lederen (bildet) i et innlegg i Vårt Land sist uke.

I innlegget, som også ble publisert på verdidebatt.no, tar han et oppgjør med dem som mener Frp og Sverigedemokraterna (SD) ligner på hverandre.

– Jeg er grundig lei av at både norsk venstreside, og en del i mediene, foretar det jeg mener er en helt søkt sammenligning mellom to partier som er vidt forskjellige. I utenrikspolitikken kunne en regjering utgått av Sverigedemokraterna gitt SVs venstreside et behov for å bryte ut i trampeklapp og ellevill begeistring. Både SV og SD forenes av motstanden mot NATO, skriver Simonsen videre.

– Rydd opp i egne rekker
SVs Snorre Valen er selv lite imponert over det han ser på som “en avledningsmanøver” fra Fpu-formannen.

– Jeg synes det er ganske freidig å sammenligne andre partier med SD, samtidig som Ulf Leirstein driver og støtter høyreekstreme rasister på internett. Jeg tenker at FpU kanskje bør rydde opp i egne rekker først, sier Valen til vl.no.