Har ikke råd til OXLO-pris

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
Oslo kommune skal ikke dele ut OXLO-prisen i år.
0Shares

I fjor var det generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Øvergaard, som stakk av med seieren. Fra før har folk som nåværende statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet, Dilek Ayhan og kulturinstitusjoner som Nordic Black Theatre vunnet den gjeve prisen. 

Enhet for mangfold og integrering (EMI) har ansvaret for tildeling av prisen, og ordføreren overrekkes hvert år av Oslo ordfører på FNs toleransedag 16. november.

I år blir det imidlertid ingen tildeling. Ifølge enheten selv har økonomiske prioriteringer ført til beslutningen.

– OXLO-prisen deles ikke ut i år som en del av innsparingstiltak grunnet EMIs økonomisk situasjon inneværende år, sier enhetsleder Rowena Teodocio til utrop.no.

Har personen som egentlig skulle få prisen i år fått vite om dette?

– Vi har ikke satt i gang noe prosess i år, så det har heller ikke vært kandidater.

Vil årets pris kunne deles ut neste år? Og hva er signalene dere får fra lokalpolitikerne og bystyret i forhold til videre støtte?

– Vi satser på å dele ut en OXLO-pris neste år. Når det gjelder sistnevnte er det et bystyremøtet 11 desember, hvor neste års budsjett skal vedtas, sier Teodocio til utrop.no.

FAKTA

OXLO-prisen er en årlig pris på kr 50 000 som tildeles en organisasjon, enkelt person eller et kommunalt tjenestested som har gjort en særskilt innsats for å gjøre Oslo til en romslig og inkluderende by.

I juryen sitter representanter fra Byrådsavdeling for kultur og næring, Rådet for innvandrerorganisasjoner i Oslo, Rådet for funksjonshemmede, Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner og Enhet for mangfold og integrering.