Fikk ikke bli intervjuet på TGI Friday`s

Her på TGI Friday`s restaurant på Karl Johan fikk avisredaktøren og journalisten som skulle intervjue ham beskjed om at de ikke var velkomne
Foto: Claudio Castello
– Jeg har aldri opplevd noe lignende, og det føles som en tupp i baken, sier redaktøren i avisen Dagen, Vedbjørn Selbekk til Vårt Land om å bli nektet servering i resturanten TGI Friday`s .

Selbekk skulle tidligere i dag portrettintervjues. Stedet journalisten og han hadde valgt var TGI Friday's sin restaurant på Karl Johan.

Når hovmesteren imdlertid får vite hva det gjelder tar han det opp med høyere hold. Beslutningen skulle etterhvert sjokkere avisredaktøren.

– Vi fikk bare beskjed om at vi ikke får spise på Friday's. Vi er ikke velkomne, og de har en streng policy mot å forbindes med kontroversielle spørsmål, forteller Selbekk til Vårt Land.

– Favorittrestauranten min
Avisredaktøren reagerer sterkt på hendelsen, som er første gang han opplever å bli nektet servering.

– Jeg blir nektet servering på en restaurant i Oslo. På favorittrestauranten min, noe som føles merkelig. Jeg har også alltid tatt standpunkt for det amerikanske, så dette føles som en tupp i baken. Jeg er alterert, som vi sier i Trøndelag.

– Grenseløs feighet
Jan Arild Snoen, journalist og kommentator på nettstedet Minerva reagerer på serveringsnekten overfor Selbekk fra TGI Fridays side. 

Her kunne det være fristende å antyde at fundamentalistiske kristne kunne oppfatte navnet Thank God It’s Friday som misbruk av Guds navn. Istedet vil jeg oppfordre alle verdens Charlier, ja alle som har det minste anstendighet, til å la være å besøke denne restauranten inntil de har bedt om unnskyldning for denne grenseløse feigheten.

TGI Fridays: – Generell regel
I en presisering vil Rajko Mink, administrerende direktør i TGI Fridays Scandinavia, avklare situasjonen.

– Vedbjørn Selbekk er selvfølgelig velkommen hos TGI Fridays – både som intervjuobjekt, journalist og privatperson. Og det ikke riktig at vi har nektet han servering eller mulighet til å bli intervjuet i en av våre restauranter, skriver 

Han viser til oppslagene i blant annet Dagbladet, VG og Vårt Lands nettutgaver i kveld blir det hevdet at Vebjørn Selbekk ble nektet servering, og at Dagbladet ikke fikk foreta et intervju med ham fordi han er en ”kontroversiell person”. 

– Ingen av våre ansatte har sagt at det ikke er anledning til å gjennomføre intervjuer over et godt måltid hos oss. Dagbladet spurte om de kunne få lov til å ta bilder, og fikk et høflig nei om at fotoopptak ikke kunne gjennomføres hos oss. At dette gjøres til en sak om at intervjuobjektet og journalist/fotograf ble nektet å oppholde seg i vår restaurant på grunn av at intervjuobjektet er såkalt kontroversiell, er feil.

Generell policy
TGI-direktøren sier dette dreier seg utelukkende om at kjeden har som policy at vi sier nei til at det gjennomføres fotoopptak fra media i restaurantene så lenge sakene ikke omhandler TGI Fridays. 

– Vi er glade for at mange redaksjoner vil foreta intervjuer i våre lokaler. Det har de full anledning til. Men i og med at det skjer ofte, kom vi for en tid tilbake frem til at vi ønsket å si nei til at kommersielle aktører gjør fotoopptak i våre restauranter når det gjelder saker som ikke handler om TGI Fridays. En restaurant har full anledning til å nekte noen å gjennomføre slike fotoopptak, og en rekke restauranter både i Norge og i utlandet har samme policy – av hensyn til andre gjester.