Fire mindreårige pågrepet i Nord-Makedonia – skal ha torturert migranter

Makedonsk politi har pågrepet to mistenkte for å ha holdt migranter fanget i en egen leir.
Foto: Wikimedia Commons
To pakistanske og to afghanske mindreårige er pågrepet, mistenkt for å ha ha holdt migranter fanget i en egen leir i Nord-Makedonia.

Påtalemyndigheten i Nord-Makedonia sier at de mistenkte hadde satt opp en provisorisk leir hvor de holdt migranter tilbake med makt. Ofrene ble fratatt pass og mobiltelefoner, ifølge myndighetene.

De pågrepne ungdommene skal også ha utøvd tortur mot migrantene og misbrukt dem seksuelt, og sendt bilder til ofrenes familiemedlemmer for å presse dem for penger. Gjengen skal ha operert siden august, sier påtalemyndigheten.

Migrantene hadde kommet fra Hellas til området, som ligger ved grensa mellom Nord-Makedonia og Serbia, på ulovlig vis. De var på vei videre til de mer velstående landene i Europa.

Saken ble oppdaget da noen av fangene klarte å melde fra om forholdene til familiemedlemmer i Serbia. Politi fra Nord-Makedonia og Serbia gikk inn i leiren lørdag. Da fant de 35 migranter, inkludert ni 14- og 15-åringer. Nord-Makedonske myndigheter har ikke opplyst hvilke land ofrene kommer fra.