Nytt introduksjonsregister på nett

 
Foto: flickr.com
En ny versjon av Nasjonalt introduksjonsregister (NIR), ny løsning for behandling av norsktilskudd og et nytt supportsystem er nå lansert. 

Løsningene er en del av IMDinett, IMDis plattform for samhandling med kommunene og frivillige organisasjoner. Lanseringen er kun første del av et større digitaliseringsprogram som IMDi gjennomfører i perioden 2014-2018, skriver imdi.no.

– Jeg vil takke alle kommuneansatte som har vist tålmodighet i det vi trengte ekstra tid på å få løsningene i havn. Det er en stor glede for alle i IMDi at den første leveransen i digitaliseringsprogrammet er på plass. Vi har stor tro på produktene våre, og at de vil bidra til effektivisering av integreringsarbeidet, sier Geir Barvik, direktør i IMDi.

 
Foto : imdi.no

Forberedt på oppstartsproblemer
Systemene er grundig testet over lang tid, og de aller fleste feil som er funnet er rettet opp. Brukerne må likevel være forberedt på å møte enkelte feil i begynnelsen, noe IMDi jobber med å løse. Kommuner vil blant annet kunne oppleve at deltakere står med feil eller lukkede kategorier av ulike grunner.

– Det er ikke uvanlig at et nytt IKT-system får oppstartsproblemer, og det samme er vi forberedt på. IMDinett-support vil derfor ha ekstra bemanning i en periode fremover, sier Barvik.

NIR-bruker? Klikk på følgende link til IMDinett-innlogging og brukerhåndboken og opplæringsvideoene som demonstrerer ulike funksjoner i NIR og løsningen for behandling av norsktilskudd.