Nasjonal læringspris til innvandrerkvinner

Voksenopplæringen begrunner utdelingen til MAKS for det arbeidet de gjør, særlig for kvinner med innvandrerbakgrunn.

– MAKS ønsker å gjøre en forskjell for nye «medvandrere» som vil ut i jobb, men som har problemer med å komme seg inn i det norske arbeidsmarked. Noen mangler både språkferdigheter og andre kvalifikasjoner som er etterspurt. Juryen mener de oppfyller kriteriet gjennom sitt engasjement for opplæring for og med innvandrerkvinner, og bidrar til å fremme kunnskap og kunnskapsformidling, mangesidig opplæring, kafedrift med ulike aktiviteter og muligheter der alle ønsker et utvidet og bedre liv som «medvandrer» i bygda og i Norge.

Foreningens medlemmer bruker sin bakgrunn til å aktivt påvirke i nærmiljøet:

– Noen av de som bidrar i læringsfelleskapet har vokst opp i krigsherjede områder, vært på flukt og bodd i flyktningeleir, og noen har aldri fått gå på skole. Men alle har arbeidslyst, kunnskaper og erfaringer, men vilje til å lære og ønske om å utvikle sine ressurser i fellesskap. I foreningen står alle sammen om å finne muligheter og framtidshåp. Derfor et det vesentlig at de som opplever problemene på kroppen også deltar i alle beslutninger, utforming og drift av foreningen. De jobber aktivt med å skape samarbeid med lokalt næringsliv, kommunens ledelse, organisasjoner og fagmiljøer.

Hvordan frivillighet skal integrere

Utdelingen skjer under Læringskonferansen, det første store arrangementet i Frivillighetens år.

Temaet blir blant annet hvordan bygge enda bedre samfunn i framtiden med integrering,
læring og deltakelse gjennom frivilligheten.

– Da jeg var frivillig i Antirasistisk senter, så lærte jeg bland annet å bli mer sikker på meg selv, og jeg fikk et engasjement for mange viktige saker. For eksempel så skrev jeg et blogginnlegg om det å være muslimsk jente i Norge, og det var dette innlegget NRK fant da de var på utkikk etter hvem som skulle spille Sana i serien Skam. Og sånn endte jeg faktisk som skuespiller. Så dette er et eksempel på hvordan frivillighet kan faktisk føre deg til karrieremuligheter, forteller skuespiller Iman Meskini.