Høglund åpnet Fredskorpsets Youth Camp 2015

Unge fra hele verden skal i disse dager på Sørmarka utveksle organisasjonserfaring under årets Youth Camp i regi av Fredskorpset.
Foto: Fredskorpset
Unge mennesker fra hele verden ønsket statssekretær Morten Høglund velkommen når han i går åpnet Fredskorpsets Youth Camp på Sørmarka Konferansehotell syd for Oslo.
0Shares

I løpet av tre hektiske dager kommer de unge deltakerne til å tilegne seg ferdigheter innen utviklingsspørsmål, kommunikasjon, kulturforskjeller og deltar på en rekke ulike workshops med forskjellige tema.

Når deltakerne forlater Sørmarka og reiser til sine mange ulike organisasjoner rundt om i verden vil de også ha fått nye venner og skapt et verdifullt, globalt nettverk for fremtiden.

– Hver og en av de unge deltakerne som kommer på Fredskorpsets Youth Camp bidrar til å bygge ungt lederskap og styrke sivilsamfunn i de mange land de representerer, sier Fredskorpsets direktør, Nita Kapoor, til NTB.

Statssekretær Morten Høglund (Frp) fikk æren av å åpne Youth Camp i går.
Foto : Utenriksdepartementet/Sjøwall

Holdt på i over 50 år
Fredskorpset har arrangert kurs for sine deltakere siden 1963 da det aller først ble avholdt på Trollvann i Oslo. I 2015 kommer det 178 fredskorpsere fra 21 land og de representerer 44 forskjellige organisasjoner. 

Utfordringene de unge fredskorpserne møter likner mye på de deres forgjengere møtte da de dro til Uganda for 52 år siden, men en ting har endret seg: I 1963 var det bare nordmenn som fikk anledning til å reise ut, nå kommer halvparten av deltakerne til å jobbe i Norge i året som kommer.