Østkantungdom på snø

Sammen med FRIGO, Skimore Oslo, Jerikobakken, Sparebankstiftelsen og Redd Barna vil Tøyen Sportsklubb også i år videreføre prosjektet "Ø på SNØ".
Skoleelever fra østkantskoler får ta del i vintersportsaktiviteter på Tryvann.
77Shares

Vintersportsukene retter seg mot alle 7. klassingene ved Vahl, Tøyen, Gamlebyen, Vålerenga, Kampen, Brynseng og Nyskolen, samt 8.- 10-klassingene ved Jordal ungdomsskole og Nyskolen.

Del 1 av prosjektet som foregår i uke 3 og 4 får alle 7. klassingene ved de nevnte skolene gratis opplæring på slalomski eller snowboard i bakkene til Oslo Vinterpark ved Tryvann i skoletiden. Del 2 startet ekstra tidlig i år på grunn av restriksjonene og vi har allerede gitt ut rekord mange heiskort. I Del 2 er det mulig for ungdommene å hente heiskort og ruterbillett helt gratis, samt låne klær og utstyr så de kan dra i bakken på fritiden ut skisesongen. Denne delen får også ungdomsskoleelevene som allerede har deltatt på opplæringen, forteller Abdinor Mahamed fra Tøyen Sportsklubb via e-post.

Vintersport som integrering

Historikken til “Ø på Snø” prosjektet strekker seg tilbake til 2016 og det er X Games Norway, med Henning Andersen og Hilde Rasch i spissen, som skisserte dette opplegget sammen med Skimore Oslo og Tøyen Sportsklubb.

Vintersportsukene skal fronte norsk actionvintersport og har som mål å gi unge i Bydel Gamle Oslo mulighet til å delta i et spennende opplæringsopplegg for ski og snowboard.

Vi hadde et ønske om at prosjektet skulle bringe med seg den aktive, norske vinteren til områdets unge – og at det kunne være en fin måte gi noe tilbake til lokal ungdom på etter at X- Games hadde lånt parken vår til tidenes vinterfest på Tøyen.