Ap med klar seier i skolevalget

Entusiastisk: AUF-leder Mani Hussaini kunne juble for gode resultater under gårsdagens skolevalgvake.
Foto: Arbeiderpartiet
Gårsdagens skolevalg i Oslo endte med rødgrønt jubel. Særlig var det Ap-tilhengerne som hadde grunn til å glede seg mest over utfallet.

Gårsdagens skolevalg i Oslo endte med en klar rødgrønn valgseier, viser tall fra Norsk Sammfunnsvitenskapelig datatjeneste AS.  

Arbeiderpartiet vant med 31,9 prosent oppslutning, noe som er det høyeste partiet har oppnådd i skolevalg. Høyre kom på annenplass med 18.3 prosent av stemmene. På tredjeplass fikk Venstre 10.2 prosent av stemmene.

Frp ble den klare taperen med kun 4.3 prosent av stemmene, med en nedgang på 3.3 prosentpoeng fra forrige skolevalg. SV og Rødt gjorde også et godt valg blant de unge, med 9 og 8.7 prosent av stemmene hver.

Viser trend
Hvis skolevalget skulle vise til en reell valgtrend, kan det bli maktskifte i hovedstaden neste uke. AUF-leder Mani Hussaini mener på sin side at resultatet i skolevalget tyder på at ungdom snur ryggen til den sittende regjering.

– Regjeringen fører en ungdomsfiendtlig politikk på områder som arbeidsliv, ved å åpne for søndagsarbeid i butikker, ved å ikke gjøre nok for klima og miljø, som forslaget om å bore i iskanten i nord. Regjeringen prioriterer skattekutt til de rikeste. Det synes ungdom at ikke er greit, sier leder for AUF Mani Hussaini til Aftenposten.