Italia vil ha Krekar

Mulla Krekar, Amir Payan og Iffit Qureshi er kjerringer mot strømmen, skriver redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan i debattinnlegget.

Krekar ble i natt pågrepet i Kongsvinger fengsel, fordi han er siktet av italienske myndigheter for å ha organisert terror.  Det skriver Dagbladet

Ifølge italiensk politi skal Krekar ha planlagt attentat i Norge og beskriver trusler om voldelige handlinger. De nevner også mulige attentatplaner eller trusler mot norske stortingspolitikere.

Italienske myndigheter mener Krekar er leder av gruppa Rawti Shax or Didi Nwe, en videreføring av den islamistiske opprørsgruppen Ansar al-Islam som Krekar bygde opp fra 1991. Ansar al-Islam hadde bånd til al-Qaida, men italiensk politi mener den nye gruppa har bånd til terrorgruppa Den islamske stat (IS).  

Krekar er ikke den eneste som er arrestert. I natt slo italiensk politi til og pågrep 17 personer: Tre i Norge, én i Finland, én i Sveits, fire i Storbritannia og sju i Italia. Storaksjonen ble kalt «jweb», som står for jihad på nett. Dette ifølge Dagbladet. 

Sjefen for antiterrorpolitiet, Guiseppe Governale, sier ifølge NRK at til sammen syv personer i Italia jobbet sammen med Krekar om å planlegge et terrorangrep i Norge. Politiet sier flere av deltakerne i nettverket skal ha sagt at de var villige til å ofre seg som selvmordbombere mot norske interesser.

Krekar betegnes som gruppens leder og er også mistenkt for å planlagt terrorangrep i Italia, skriver den italienske avisen Corriere della Sera