Mann siktet for å ha voldtatt ukrainsk flyktning i Tromsø

Troms politidistrikt har siktet en mann for voldtekt og utnyttelse av en ung flyktning.
Foto: Politiet/Twitter
En mann i 20-årene er siktet for å ha voldtatt en 17 år gammel jente i Tromsø. Jenta ankom nylig fra Ukraina. – Det går ikke an å beskrive hvordan hun har det, sier bistandsadvokaten hennes.

Han er siktet for voldtekt og utnyttelse av en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon, skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.

– Hendelsen skal ha funnet sted torsdag kveld, og han ble pågrepet senere på kvelden, sier politiadvokat Kjersti Mari Nilsen til NTB.

Pågripelsen skal ha gått rolig for seg, ifølge politiet. VG skriver at mannen er kjent for politiet fra tidligere.

– Han er avhørt i innledende avhør. Politiet vil gjennomføre ytterligere avhør, i tillegg til taktisk og teknisk etterforskning. Dette er en høyt prioritert sak, sier Nilsen.

Hans forsvarer, advokat Håvard Utstøl Jakobsen, opplyser til NTB at mannen begjærer seg løslatt, og at han ikke samtykker til fengsling.

Jentas bistandsadvokat Ingunn Tøllefsen synes det er vanskelig å beskrive hvordan jenta har det nå.

– Hun rømmer fra en by under bombing og tror hun kommer i trygghet, så opplever hun noe sånt. Det går ikke an å beskrive hvordan hun har det, sier Tøllefsen til NTB.

– UDI er kjent med at personer som ønsker å utnytte asylsøkere, kan oppsøke mottak, sier fagleder Gro Anna Persheim i UDI.

På et flyktningmottak i Kvinesdal i Agder har politiet måtte stå vakt for å beskytte kvinnelige ukrainske flyktninger mot innpåslitne menn som har reist langveis fra, skrev Fædrelandsvennen.

– Det kommer mannfolk helt fra Østlandet som vil ha kontakt med damene her. De ønsker rett og slett å utnytte sårbare, traumatiserte mennesker. Det er skremmende, sa mottaksleder Liv Ellen Omdal til avisa.