HRW ber Ukraina løslate migranter så de kan flykte til Polen

Nadia Hardman oppfordrer Ukraina til å løslate migranter umiddelbart og gi dem mulighet til å søke tilflukt.
Foto: hrw.org
Mange migranter som sitter innesperret i Ukraina, og som risikerer å bli rammet av kamper og angrep i nærheten, må slippes fri, ber Human Rights Watch (HRW).
75Shares

– Migranter og asylsøkere er innesperret midt i krigssonen og er med god grunn redde, sier Nadia Hardman, en av menneskerettsorganisasjonens forskere på rettighetene til flyktninger og migranter.

– Det finnes ingen unnskyldning, en måned inn i denne krigen, for å holde sivile i innesperret i innvandringssentre. De bør løslates umiddelbart og få mulighet til å søke tilflukt og trygghet slik alle andre sivile, sier Hardmann i en uttalelse fra HRW.

Organisasjonen intervjuet fire menn på telefonen i begynnelsen av mars. De sitter innesperret i en tidligere militærleir i en skog nordvest i Ukraina. Alle oppgir at de ble pågrepet da de forsøkte å ta seg over grensen til Polen før den russiske invasjonen av Ukraina. Ifølge mennene sitter det mennesker fra i alt 15 land i leiren, blant annet fra Afghanistan, Algerie, Bangladesh, Kamerun, Etiopia, Gambia, Ghana, India, Nigeria, Pakistan og Syria.