“En good vibe for penga”: Karpe har gitt bort 1 million

PAF: "Hva skal du ta med deg, yara, når lufta går ut av lungene dine?" Spør Chirag Patel i låta PAF.no
Foto: Skjermdump av Karpes PAF.no-opptreden på Lindmo, NRK.
Karpe har gjort ordene i "PAF.no" og "KENYA" om til handling.
151Shares

“Hva skal du ta med deg, yaara (kompis), når lufta går ut av lungene dine?”, spør Chirag Patel i introduksjonen av låta PAF.no.

Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid som utgjør den populære rapduoen Karpe, har tidligere gjort det klart at de ikke ønsker å ta med seg masse penger i graven. Da de lanserte stiftelsen Patel & Abdelmaguid Foundation (PAF) uttrykte de at arven de ønsket å etterlate seg heller er flere smil om munnen til flyktninger og andre trengende.

“Hvis vi en eller annen gang i livet, mot alle odds, eier masterrettighetene til alle utgivelsene våre… Så gir vi bort alt. Hele katalogen. Alle inntektene. For resten av livet og en god stund til. Det er arven vår.”, skrev Karpe på Instagram da PAF-stiftelsen ble lansert I 2020.

I 2020 realiserte de løftet de hadde gitt hverandre ni år tidligere. Vedlagt i Instagramposten er dokumentet om avtalen av overføringen av rettighetene over låtene deres. Der står det at inntektene fra streaming av musikken de har skapt opp igjennom årene, skal gå til “formål innen bistand for asylsøkere, og/eller innvandrere.”

ARABISK: Magdi Abdelmaguid synger på arabisk i deler av låta PAF.no. Foto: Skjermdump av Karpes PAF.no-opptreden på Lindmo, NRK.

“Når jeg dør, har jeg gitt dem en good vibe for penga”

Låta PAF.no er en del av Karpes nye album Omar Sheriff. I KENYA, en annen av låtene i albumet synger han:

“Når jeg dør, har jeg gitt dem en good vibe for penga.”

I dag viste Karpe at de har gitt en “good vibe for penga”.

I en Instagrampost publisert i dag viser rap-duoen at de via PAF-stiftelsen har delt ut 1 million til veldedige organisasjoner som arbeiderer for flyktninger, utdannelse og integrering.

Flyktninger i utlandet og integreringsprosjekter i Norge

Formålene som har mottatt den første utdelingen fra PAF-stiftelsen, strekker seg fra Way Forward sitt aktivitetssprosjekt for minoritetsjenter i Bergen, til større organisasjoner som Dråpen i Havet. Sistnevnte er kjent for sitt arbeid for flyktninger i Hellas, men arbeider også i Bosnia og Polen.

En annen organisasjon som PAF-stiftelsen har delt ut midler til, er Verdige Smil. Med PAFs midler sikter de på å bygge to skoleklasser, et aktivitetsrom og en lekeplass i Sierra Leone.

På hjemmesiden til PAF.no ser man at fondet vokser. Dette er bare en av flere millioner som Karpe lover å dele ut fremover om de fortsetter suksessen i sin mangeårige musikkarriere.