Javad nominert til «Årets Ledertalent»

Javad Mushtaq ble nominert i E24s prestisjefykte lederkåring.
Foto: Privat
Javad Mushtaq ble nominert i anerkjent næringslivskåring.
62Shares

Hovedkåringen av «Årets Ledertalent» gikk av stabelen mandag 25. april, hvor nettstedet E24 kårer årets ledertalent i norsk næringsliv.

Javad Mushtaq jobber til daglig som nestleder i den globale organisasjonen EAT og som Leder av MAK. I tillegg startet han JM Ventures (Impact investments) og WE& Capital (Investeringsfond for å øke mangfoldige investorer) for å demokratisere tilgang til kapital og muligheter i samfunnet.

I en Facebook-post skriver han at nomineringen motiverer han enda mer til å fortsette å jobbe.

– Jeg er beæret over å bli anerkjent blant Norges fremste ledertalenter under 35 år igjen i år, og blant toppkandidatene i kategorien bærekraft og gjennomslagskraft, i Norges mest anerkjente ledertalent-kåring.

Samfunnsengasjert

Mushtaq har flere års erfaring fra næringsliv og samfunnsengasjement. I 2010 ble han årets økonomistudent. Han har vært ambassadør i FNs Allianse for sivilisasjoner (UNAOC), og jobbet som prosjektleder med å promotere “Verdensdagen for mangfold og inkludering”.

I et intervju med Utrop sommeren 2013 uttalte han:

–  Jeg vil aldri bruke “flerkulturkortet” for å få urettmessige fordeler. Jeg ønsker å bli vurdert for mine prestasjoner, på lik linje med andre nordmenn, men jeg ønsker også å sette fokus på at flerkulturell kompetanse kan være positivt. En person med en flerkulturell bakgrunn kan fremme nyanserte perspektiver. Mangfold kan blant annet styrke norske bedrifters konkurransedyktighet.

Skapte mulighetene selv

Overfor nettstedet E24 i september 2020 fortalte Mushtaq om hvordan han allerede i tenåring hadde sin første erfaring med gründer-virksomhet.

Mushtaq vokste opp i en gjennomsnittlig stor pakistansk familie i Halden, hvor foreldrene kom til Norge på 70-tallet som arbeidsinnvandrere.

– Når du ikke kommer fra privilegerte kår, må du begynne å jobbe fra veldig tidlig alder. Foreldrene mine lærte meg til å ikke vente på at muligheter kommer til deg. Hvis du vil noe må du skape mulighetene selv.

Overfor nettstedet sier han at alle kan ha nytte av å bli litt tøffere og ta kontakt med mennesker man er interessert i, og som man tror man kan lære noe av.

– Send en melding og introduser deg, si at «jeg jobber her, jeg synes du er en superspennende person og jeg synes du har en kompetanse jeg har lyst til å lære mer av.