Fpu-leder: Ja til flerkoneri og organsalg

FpUs nyvalgte leder Simen Velle er for restriktiv innvandringspolitikk, men er mer liberal på andre områder.
Foto: Skjermdump/YouTube
Nyvalgt Fpu-leder Simen Velle vil ha en restriktiv innvandringspolitikk, men liberalisering på mange andre områder. Blant dem er flerkoneri og salg av organer.
1.2K+Shares

21-åringen ble valgt til leder i Fremskrittspartiets Ungdom i starten av april. I et intervju med Aftenposten i forkant av landsmøtet i Frp, forteller han mer om sine politiske holdninger.

Han ønsker en restriktiv oljepengebruk, en streng innvandringspolitikk og en langt mer liberalistisk politikk enn moderpartiet. Velle vil legge ned Kulturdepartementet og landets teatre, selge Operaen og NRK og avvikle Vinmonopolet og folketrygden.

I tillegg vil han at staten skal holde seg unna folks privatliv. Han vil si ja til legalisering av narkotika, salg av organer og flerkoneri.

– Vi er liberale på abort, på rus, på legning og på organsalg. Styr ditt eget liv. Men vi går inn for frihet under ansvar, sier Velle.

Velle sier voksne folk på må få ta sine egne valg når han får spørsmål om ikke folk med gjeld kan føle seg tvunget til å selge organer dersom det åpnes for det. Flerkoneri vil han også åpne for.

– Jeg er meg, og du er deg. Og så kan du gifte deg med hvem du vil. Om det er ni som lever i et lykkelig ekteskap – hvorfor skal Stortinget blande seg inn i det?