Kraftige reaksjoner mot lekeland: Satte opp prisene under id-feiringen

Mandag feiret muslimer id al-fitr, avslutningen på fastemåneden ramadan.

Badreddine Maizi tok med seg familien og en muslimsk flyktningfamilie fra Ukraina de er faddere for til Leos Lekeland på Kokstad. Han reagerer kraftig på prisen som møtte dem der.

Lekelandet kjører nemlig helgepriser fra mandag til onsdag. På hjemmesiden kan man lese «2-4 Mai feirer vi id på Leos. Helgepris gjelder. Velkommen!»

Vanlig pris i ukedager er 195 kroner per barn. I helgene koster det mellom 215 og 245 kroner, avhengig av når på dagen man er innom.

– Jeg tenkte at her er det noe som ikke stemmer. Id er ikke en offisiell helligdag i Norge. De som jobber der får ikke betalt ekstra, og vi som tar fri denne dagen får ikke lønn, sier Maizi til BA.

Med fire barn i følget ble det 120 kroner mer enn en vanlig ukedag.

Svenskeide Leos Lekeland har ni sentre i Norge. De holder også til i Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. Med unntak av Finland praktiseres helgepriser i forbindelse med id på samtlige av sentrene deres.

I sosiale medier florerer det av negative reaksjoner. Avisa Oslo har snakket med Arshad Jamil i Muslimsk Dialognettverk. Han forteller at mange oppfatter Leos id-priser som kynisk.

– Jeg tror kanskje mange som ikke har familie i byen, slik som aleneforeldre, har et litt større behov for å dra på lekeland under id for å gi barna sine en fin opplevelse under høytiden. Jeg er redd dette rammer dem, sier Jamil til avisen.

Helgepris er «normalpris»

Leos Lekeland parerer kritikken fra det muslimske miljøet med at prisene deres baserer seg på tilbud og etterspørsel.

– Populære dager med mange gjester har normalpris (helgepris, journ.anm.) uansett hva som står i almanakken. Andre dager har redusert pris, sier Anders Forssten, markedssjef i Leos Lekeland til BA.

– Hvorfor hever dere prisene i forbindelse med id?

– Vi hever ikke prisene, men har samme pris som andre populære dager, svarer Forssten