Forente diplomater for seksuelle minoriteter

 

Canadas ambassadør Artur Wilczynski, som selv er åpen homofil, mener det er viktig at ambassademiljøet i Oslo støtter opp under en viktig global problemstilling.

– Vi er her for å bli, og det er viktigere enn noensinne å bygge opp globale progressive allianser som kan understøtte kampen for seskuelle minoriteter verden over, sa han i sin tale under hagefesten, hvor han i særdeles stor grad påpekte skytingen i Orlando som en påminnelse på at mye gjenstår i kampen for for full toleranse for lhbt-rettigheter.

Til Aftenposten fortalte han videre:

Foto : Claudio Castello

– Oslo Pride er et fantastisk arrangement som belyser et viktig tema, både politisk og sosialt her i Norge, og for mennesker globalt. Jeg synes det er viktig for den canadiske ambassaden, og for meg og min mann personlig å gjøre det vi kan for å støtte Oslo Pride.

Foto : Claudio Castello

Også Oslos varaordfører Khamzajiny Gunaratnam holdt en innlegg:

Foto : Claudio Castello

– For Oslo er det en klar målsetning å bli en by som skal fronte seksuelle minoriteters rettigheter, nasjonalt og internasjonalt.

20 land tilstede
Tilstede på hans residens på Steinerud hadde delegasjoner fra land som Østerrike, Belgia, Brasil, Canada, Chile, Kroatia, Danmark, EU -delegasjonen i Norge, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Israel, Latvia, Nederland, Spania, Sverige, Sveits, USA, og Venezuela møtt opp.

I sin tale påpekte likestillingsminister Solveig Horne regjeringens nye handlingsplan mot diskriminering på grunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

– Vi kommer med denne handlingsplanen å legge til rette for et mer åpent, trygt og inkluderende samfunn og det gjør vi gjennom over 40 tiltak på ulike områder. Vi skal også øke kunnskapen og forskningen for å styrke arbeidet med lhbti-feltet.

Både afrikansk moderne dans, canadisk stammemusikk ble fremført, sammen med den israelske Eurovision-inspirerte gruppen EuroFalsh, som også skal opptre under årets Pride-uke, som foregår fra 17. til 26. juni.

Bildene ble tatt av Utrops medarbeider på plass.